Camí Natural del Riu Segre i Utxesa

Camí Natural del Riu Segre i Utxesa

Interès Natural

Interès Cultural

Pàgina Principal

Headline full story..

Descripció

Aquest camí natural uneix el riu Segre amb Utxesa, dos espais naturals de gran interès dins la plana lleidatana. Al seu pas pel riu Segre té una llargada d’uns 2 Km; on hi trobem 2 observatoris, una àrea de descans i bancs endiferents punts. Després transcorre per dins el municipi de Torres de Segre on, si ens hi aturem a fer una passejada, podem veure l’antic molí, les muralles del castell, cases històriques i l’església. Cal mencionar que al campanar de l’església s’hi troba una important colònia de cigonya blanca.

 

Tornant a agafar el recorregut del camí natural, durant aproximadament 3 Km travessa el municipi fins a arribar al pont que creua el canal de Seròs. En aquest punt ens podem desviar del camí natural per anar a visitar el tossal de Carrassumada des d’on a part de visitar l’ermita gaudirem del paisatge de la comarca del Segrià.

Tornant al pont seguiríem el recorregut per la vora del canal fins a arribar a l’inici de l’embassament d’Utxesa-Secà (aprox. 1,5 Km) i continuant el camí es fa la volta a l’embassament d’Utxesa . Durant aquest recorregut trobem diferents observatoris i miradors, un punt d’informació, àrees de descans, etc. La durada aproximada d’aquest últim tram és d’uns 7 km.

riu

En aquest tram de riu podem observar franges importants de vegetació de ribera però també hi trobem un important canyissar. Aquests, són hàbitats on s’hi refugien un gran nombre d’espècies de fauna, sobretot d’aus.

Algunes de les espècies d’aus que hi trobem fàcilment són l’ànec collverd, el bernat pescaire, el matrinet blanc, el martinet de nit, la polla d’aigua, el corb marí gros, ...

 

Infrastructures i Serveis

La construcció del camí natural del riu Segre i Utxesa ha estat possible gràcies a un esforç realitzat per diverses persones en el seu interès de gestionar d'alguna manera el tram del riu Segre al seu pas per Torres de Segre i sobretot Utxesa. Després d'emprendre diverses accions l'any 2001 es desenvolupa el projecte del camí natural, al setembre de 2003 s'aprovà la licitació d'obres i l'execució d'aquestes va finalitzar el 2004.

Com ja s'ha comentat amb anterioritat en aquest document, el camí natural uneix un tram del riu Segre amb l'embassament i entorn d'Utxesa i el seu recorregut total, contant el tram que passa per dins el municipi, és de 13,5 km. Gairebé tot el recorregut del camí transcorre pel terme municipal de Torres de Segre però en el seu pas per Utxesa i entorn, també transcorre una part pel terme municipal d'Aitona.

Al seu pas pel riu Segre el camí natural té una llargada d'uns dos quilòmetres on està equipat amb dos observatoris, un a cada extrem del camí, una gran àrea de descans, un parc infantil i diversos bancs i papereres situats pel recorregut.

 

About Us | Site Map | Privacy Policy | Contact Us | ©2003 Company Name